Kolačići

Pravila o kolačićima za Dart Dizajn

Ovo su Pravila o kolačićima za Dart Dizajn, obrt za proizvodnju i usluge, vl. Maja Varga, dostupno na adresi dartdizajn.hr

Što su kolačići
Kao što je uobičajena praksa kod gotovo svih profesionalnih web stranica, ova stranica koristi kolačiće, koji su malene datoteke koje se preuzimaju na vaše računalo radi poboljšanja vašeg iskustva. Ova stranica opisuje koje informacije prikupljaju, kako ih koristimo i zašto ponekad trebamo pohraniti ove kolačiće. Također ćemo podijeliti kako možete spriječiti pohranu ovih kolačića, međutim to može smanjiti ili ‘pokvariti’ određene elemente funkcionalnosti stranice.

Kako koristimo kolačiće
Koristimo kolačiće iz različitih razloga koji su detaljnije opisani u nastavku. Nažalost, u većini slučajeva ne postoje standardne opcije za onemogućavanje kolačića bez potpunog onemogućavanja funkcionalnosti i značajki koje dodaju ovoj stranici. Preporučuje se da ostavite sve kolačiće uključene ako niste sigurni trebate li ih ili ne, kako biste osigurali da se koriste za pružanje usluga koje koristite.

Onemogućavanje kolačića
Možete spriječiti postavljanje kolačića prilagodbom postavki u vašem pregledniku (pogledajte Upute za preglednik kako to učiniti). Imajte na umu da onemogućavanje kolačića može utjecati na funkcionalnost ove i mnogih drugih web stranica koje posjećujete. Onemogućavanje kolačića obično rezultira i onemogućavanjem određenih funkcionalnosti i značajki ove stranice. Stoga se preporučuje da ne onemogućavate kolačiće.

Kolačići koje postavljamo

  • Kolačići vezani uz e-poštanske bilteneOva stranica nudi usluge pretplate na bilten ili e-poštu i kolačići se mogu koristiti kako bi se zapamtilo jeste li već registrirani te hoće li se prikazivati određene obavijesti koje možda vrijede samo za pretplaćene/odjavljene korisnike.
  • Kolačići vezani uz obradu narudžbiOva stranica nudi e-trgovinu ili mogućnosti plaćanja i neki kolačići su neophodni kako bi se osiguralo da se vaša narudžba pamti između stranica kako bi se mogla pravilno obraditi.
  • Kolačići vezani uz obrasceKada podatke pošaljete putem obrasca, kao što su oni na stranicama za kontakt ili obrasca za komentiranje, kolačići se mogu postaviti kako bi se zapamtili vaši korisnički podaci za buduću komunikaciju.
  • Kolačići postavki straniceKako bismo vam pružili odlično iskustvo na ovoj stranici, omogućujemo funkcionalnost za postavljanje vaših postavki kako bi stranica radila prema vašim preferencama. Kako bismo zapamtili vaše postavke, moramo postaviti kolačiće kako bi ove informacije bile dostupne kad god interagirate s stranicom koju vaše postavke utječu.

Kolačići trećih strana
U nekim posebnim slučajevima također koristimo kolačiće koje pružaju pouzdane treće strane. Slijedeći odjeljak detaljno opisuje koje kolačiće trećih strana možete susresti putem ove stranice.

  • Ova stranica koristi Google Analytics, jedno od najrasprostranjenijih i najpouzdanijih rješenja za analizu na webu, kako bi nam pomogao razumjeti kako koristite stranicu i načine na koje možemo poboljšati vaše iskustvo. Ovi kolačići mogu pratiti stvari poput vremena provedenog na stranici i stranica koje posjećujete kako bismo nastavili stvarati zanimljiv sadržaj.Za više informacija o kolačićima Google Analyticsa, posjetite službenu stranicu Google Analyticsa.
  • Povremeno testiramo nove značajke i izvodimo suptilne promjene u načinu dostave stranice. Kada još uvijek testiramo nove značajke, ovi kolačići se mogu koristiti kako bismo osigurali da primite dosljedno iskustvo dok ste na stranici i kako bismo razumjeli koje optimizacije naši korisnici najviše cijene.
  • Također koristimo gumbe za društvene medije i/ili dodatke na ovoj stranici koji vam omogućuju povezivanje s vašom društvenom mrežom na različite načine. Da bi ovi dodaci radili, sljedeće društvene mreže uključujući; {Navedite društvene mreže čije značajke ste integrirali sa svojom stranicom?:12}, postavit će kolačiće putem naše stranice koji se mogu koristiti kako bi poboljšali vaš profil na njihovoj stranici ili doprinijeli podacima koje čuvaju u svrhe navedene u njihovim odgovarajućim pravilima o privatnosti.

Više informacija
Nadam se da je ovo razjasnilo stvari za vas, i kao što je već spomenuto, ako niste sigurni trebate li nešto ili ne, obično je sigurnije ostaviti kolačiće omogućene u slučaju da interagiraju s jednom od značajki koje koristite na našoj stranici.

Međutim, ako i dalje tražite više informacija, možete nas kontaktirati putem jedne od naših preferiranih metoda:

  • E-pošta: info@dartdizajn.hr

 

Ažurirano: 12.08.2023.