Dobrodošli u naš novi web shop! Iskoristite 10% popusta s kuponom noviweb i istražite našu ponudu već danas!

Uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja

Prije nego što koristite internetsku stranicu www.dartdizajn.hr, pažljivo pročitajte uvjete korištenja. Usluge internetske trgovine primjenjuju se za kupce s prebivalištem u Hrvatskoj. Kupac može biti punoljetna i poslovno sposobna osoba, kao i pravna osoba koja prihvaća ove uvjete. Maloljetne osobe i osobe s djelomično ili potpuno ograničenom poslovnom sposobnošću mogu naručivati samo uz suglasnost zakonskog zastupnika. Kupnjom proizvoda, kupac izražava prihvaćanje uvjeta poslovanja.

Narudžba, plaćanje, otprema, dostava, povrat/reklamacija
Sve transakcije između kupca i prodavatelja Dart Dizajn definirane su putem postupka kupnje/prodaje na internetskoj stranici www.dartdizajn.hr.

Isporučitelj naručene robe je prodajno mjesto
DART dizajn, obrt za proizvodnju i usluge, vl. Maja Varga
Knezovec 64
40 000 Knezovec
OIB: 35248303474
Tel: +385 99 660 6305
Emai: info@dartdizajn.hr

Prava intelektualnog vlasništva
Sadržaj internetske stranice www.dartdizajn.hr, uključujući tekstove, slike, grafičke elemente i druge informacije, zaštićen je autorskim pravima i drugim pravima intelektualnog vlasništva. Kopiranje, distribucija, objavljivanje ili bilo kakva druga uporaba sadržaja bez izričitog pismenog odobrenja Dart Dizajn strogo je zabranjena.

Dart dizajn izrađuje personalizirane proizvode/poklone po narudžbi na temelju fotografija i ostalih materijala koje mu sam Kupac pošalje. Mi ne možemo znati tko polaže prava na vlasništvo primljenih fotografija, tako da za svaku fotografiju ili bilo koji drugi sadržaj koji podliježe zaštiti temeljem odredbi “Zakona o autorskom pravu” isključivu odgovornost snosi naručitelj/kupac koji traži izradu određenog artikla, te povezano sa tim kupac/naručitelj snosi i sve posljedice, ukoliko se ustanovi da je primljeni sadržaj autorsko pravo treće osobe koje podliježe određenoj zaštiti.

Odgovornosti i gubitci
Korištenjem internetske stranice www.dartdizajn.hr, korisnik prihvaća odgovornost za svoje radnje. Dart Dizajn ne preuzima odgovornost za točnost informacija, niti za eventualne gubitke ili štetu proizašlu iz korištenja stranice. Korisnik se obvezuje ne objavljivati neprikladan ili nezakonit sadržaj na stranici.

Odgovornost za sadržaj korisnika
Korisnik se obvezuje ne objavljivati sadržaj koji krši prava intelektualnog vlasništva ili druga prava trećih strana. Dart Dizajn zadržava pravo nadzora nad komunikacijom korisnika i može ukloniti sadržaj koji smatra neprikladnim.

Izmjene uvjeta
Dart Dizajn zadržava pravo izmjene ili ukidanja bilo kojeg dijela poslovanja ili uvjeta korištenja. Korištenjem internetske stranice, korisnik pristaje na takve izmjene.

Nadležnost i pravo
Sjedište Dart Dizajn je u Knezovcu na adresi Knezovec 64, Republika Hrvatska. Pravni sporovi koji mogu nastati vezano za uporabu internetske stranice podliježu nadležnosti suda u Varaždinu, u skladu s propisima Republike Hrvatske.

Cijene
Sve cijene su izražene u eurima (EUR). Cijene vrijede za sve načine plaćanja u trenutku kupnje.

Svaka cijena za pojedini proizvod pažljivo je utvrđena. Unos cijena na stranicu podliježe strogoj kontroli na više razina kako bi se osigurala njihova točnost. Međutim, moguće je da dođe do grešaka izazvanih ljudskim faktorom, jer ručni unos cijena nije potpuno automatiziran.

U slučaju izvanrednih situacija u kojima bi došlo do pogrešnog prikaza cijene za određeni proizvod, obvezujemo se unaprijed ispričati svojim kupcima. U takvim slučajevima, obavijestit ćemo kupce o situaciji te o nemogućnosti isporuke po pogrešnoj cijeni na njihovoj konkretnoj narudžbi.

Obveznik nije u sustavu PDV-a
Napominjemo da Obveznik nije u sustavu PDV-a te PDV nije obračunat sukladno članku 90. stavku 1. i stavku 2. zakona o PDV-u.

Trajanje i Raskid Ugovora
Sve transakcije između Krajnjeg korisnika i Dart Dizajn-a, koje obuhvaćaju kupoprodaju proizvoda i usluga, temelje se na jednokratnom ugovoru. Ovaj ugovor se ostvaruje isporukom robe ili usluga od strane Dart Dizajn-a te plaćanjem od strane Krajnjeg korisnika, osim ako se ne raskine. Opći uvjeti poslovanja čine sastavni dio ugovora između Krajnjeg korisnika i Dart Dizajn-a.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, imate pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno posljednjeg proizvoda iz narudžbe. Za raskid ugovora možete koristiti standardni informacijski obrazac koji je dostupan na našoj web stranici.

Povrat sredstava za raskinuti ugovor vršit će se nakon povrata robe. Molimo da povrat robe izvršite unutar 14 dana od dana kada ste obavijestili o raskidu ugovora. Troškove povrata snosi Krajnji korisnik, osim ako se ne dogovori drukčije s Dart Dizajnom.

Ako ste nezadovoljni iz bilo kojeg razloga, možete podnijeti prigovor putem telefona ili e-maila. U slučaju da primite oštećenu pošiljku, molimo vas da je ne preuzimate te nas kontaktirate radi daljnje provjere i organiziranja zamjene.

Prigovore možete podnijeti putem putem e-maila na adresu info@dartdizajn.hr. U prigovoru navedite relevantne informacije kao što su broj narudžbe, broj računa ili e-mail adresu putem koje je narudžba napravljena kako bismo brže riješili vašu situaciju. Potvrdu o primitku prigovora primit ćete pisanim ili elektroničkim putem, a odgovor na prigovor prema Zakonu bit će vam dostavljen unutar 15 dana od dana primitka.

Načini Plaćanja

Internet Bankarstvo ili Opća Uplatnica putem broja narudžbe
Kod odabira ovog načina plaćanja, na vašu e-mail adresu poslati ćemo vam upute za plaćanje s potrebnim podacima za uplatu. Ovi podaci uključuju broj računa na koji trebate uplatiti ukupnu vrijednost narudžbe zajedno s troškovima dostave. Uplatu možete izvršiti putem internet bankarstva ili načina plaćanja koji vam je uobičajen – putem banke, pošte, FINE ili slično. Nakon primitka uplate, poslat ćemo vam naručene proizvode.

Po zaprimljenoj uplati, Vaša narudžba će biti u procesu obrade koji ćete zaprimiti putem e-mail adrese koju ste naveli prilikom narudžbe.
Nakon procesa obrade, poslati ćemo vam naručene proizvode

Isporuka
Naručeni proizvodi dostavljaju se putem unaprijed dogovorene kurirske službe ili drugih načina koje Dart Dizajn može organizirati. Ako kurirska služba obavijesti o dolasku pošiljke, dužni ste ih kontaktirati telefonski kako biste se dogovorili o primopredaji. Prilikom odabira proizvoda i načina isporuke, važno je da navedete preciznu adresu i broj telefona kako bi isporuka bila pravodobna ili kako biste bili pravodobno informirani o statusu isporuke.

Kurirske službe koje vrše dostavu su GLS i Tisak.
Rok isporuke proizvoda je 15 radnih dana (PON-PET) računa se od dana evidentirane uplate na našem računu (koju kupac izvršava prihvaćanjem ponude).

Osobno preuzimanje nardudžbe
Za plaćene narudžbe odabranih proizvoda, imate mogućnost osobnog preuzimanja.
Adresa: Dart Dizajn, obrt za proizvodnju i usluge, vl. Maja Varga, Knezovec 64, KNEZOVEC, Hrvatska

Kada dolazite osobno po svoju narudžbu, prije dolaska provjerite da li je roba spremna za preuzimanje pozivom na broj +385 99 660 6305. Osobno preuzimanje robe kod nas u skladištu je besplatno i ne naplaćuju se dodatni troškovi dostave.

Rješavanje Sporova
U slučaju sporova između potrošača i trgovca, postoji nekoliko opcija za rješavanje:

 • Moguće je podnijeti prijavu Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Sudu časti Hrvatske obrtničke komore ili prijedlog za mirenje Centru za mirenje.
 • Ako se spor ne može riješiti dogovorom, nadležan je Sud u Varaždinu.

Opći uvjeti poslovanja i korištenja:

 1. Opće Odredbe:
  1.1. Dart Dizajn pruža online uslugu putem svoje Internet stranice www.dartdizajn.hr na World Wide Web mreži Internet.
  1.2. U okviru Internet stranice www.dartdizajn.hr, Dart Dizajn omogućava trgovinsko zastupanje u poslovima prodaje robe između korisnika, tj. Prodavatelja i Kupca, te organizira transport predmeta prodaje.
 2. Odgovornost:
  2.1. Korisnici prihvaćaju Opće uvjete poslovanja i Izjavu o povjerljivosti korištenjem stranice www.dartdizajn.hr.
  2.2. Korisnici su odgovorni za svoje ponašanje, a rizik od eventualne štete snose sami.
  2.3. Dart Dizajn nije odgovorna za privremenu nedostupnost stranice, prekide rada ili pogreške.
  2.4. Stranica može privremeno nedostajati zbog održavanja, nadogradnji ili više sile.
  2.5. Dart Dizajn zadržava pravo mijenjati sadržaj i usluge stranice bez posebnog obrazloženja.
 3. Uvjeti korištenja usluga:
  3.1. Korisnici prihvaćaju Opće uvjete prilikom registracije.
  3.2. Korisnici su dužni poštovati pravila komunikacije i sadržaja na stranici.
  3.3. Sklapanje ugovora o prodaji zabranjenih proizvoda (lijekova, oružja itd.) nije dopušteno.
 4. Komunikacija i Dostava:
  4.1. Korisnici mogu komunicirati putem stranice ili dostupnih kontakata.
  4.2. Dostava robe od Prodavatelja do Kupca obavlja se putem dostavne službe.
  4.3. Kupac plaća cijenu i preuzima robu prilikom isporuke.
 5. Reklamacije:
  5.1. Reklamacije Kupca šalju se putem stranice, a Dart Dizajn posreduje u komunikaciji Kupca i Prodavatelja.
  5.2. Reklamacije moraju biti pravovremene i dostavljene u zakonskom roku od primitka pošiljke.
  5.3. Prodavatelj je obvezan prihvatiti i riješiti reklamacije u zakonskom roku.
 6. Obveze Kupca:
  6.1. Kupac je dužan platiti cijenu i preuzeti robu prilikom isporuke.
  6.2. Kupac se obvezuje na pravovremeno odgovaranje na upite vezane uz ponudu.
 7. Dostava:
  7.1. Dostava se organizira putem dostavne službe na cijelom teritoriju Hrvatske.
  7.2. Kupac prima obavijesti putem e-maila te ima rok za isporuku od dana uplate.
 8. Reklamacije:
  8.1. Dart Dizajn olakšava reklamacije od Kupca prema Prodavatelju putem stranice.
  8.2. Prodavatelj se obavezuje prihvatiti sve reklamacije od Kupca u zakonskom roku koji je predviđen za trgovinu putem Interneta i snositi troškove dostave.


  Ažurirano: 12.08.2023.